Fostran och grunder.

Ibland har jag hundar på utbildning. Många människor har vanliga problem med sina hundar och behöver hjälp att lösa knutarna. Hör gärna av dig om du behöver hjälp. 

Jag har erfarenhet av både lydnad och de olika bruksgrenarna. Mitt hjärta brinner för "hur får jag en nära relation till min hund" DVS vanliga valpkurser? Att vara ledsagare till hunden inte åskådare! De senaste åren har jag oxå jobbat med att hitta grundträningsmetoder för den apporterande hunden. Så om inte så länga kommer vi att erbjuda valpkurser för apportören. Vi anser att det att träna små valpar på ett klokt sätt är att förebygga stress och straff i hundens vuxna liv.

Jag tränar belöningsbaserad och med så lite straff som möjligt.Den straff vi använder oss av är det man kallar negativstraff, dvs hunden förlorar positiva möjligheter när den väljer fel beteende.Jag upplever tyvärr ofta att hundar som kommer till mig lider av stress och frustration pga bristande gränser, vilket gör att jag ibland behöver hjälpa till med att rama in hundar. Hundarna behöver lära sig att bli lugna på tillsägelser för sedan kunde vägledas i livet. Men det är inte önskvärd med fysisksmärta då det skaper stress och ångest.

Jag har inget företag och har inte som avsikt att leva på hunderiet. Jag älskar att undervisa och förmedla. Att göra det obegripliga begriplig. Dessutom lär jag mig overderliga saker när jag får jobba med en hund och förare som kämpar i motgång och långsamt tar sig framåt.. 

 

 

Dela den här sidan