9. mar, 2021

Tesla och Edith

Nu är det ca 12 dagar till Tesla ska valpa, magen är stoooor och hon börjar bli otymplig. Men en så länga vill hon vara med på promenaderna ,och hon är fortfarande super hungrig. Edith löper och är på 10 dygnet i dag, hon kommer troligen att para sig med sin kavalier torsdag och lördag. 

Många av dom som står på kölistan väntar nu spänd på om det blir en valp. Hoppas att de som har hittat valp någon annan stans hör av sig, så att jag kan stryka dom från listan. Vem som kommer få köpa, har jag inte klart ennu.Bortsätt från några som jag känner från förr eller som har extra goda referenser från någon av mina vänner. Att sälja nu känns betydligt jobbigare en tidigare, man vet inte vem som ringer, eller mailer, det är så många. Det kan vara någon som bara vill ha för att sedan sälja till dubbelpris! Det är för tok för mycket pengar.

Jag förstår att man kan känna sig granskat och misstrodd men det är för valparnas bästa. Att man inte får köpa hund här hos mig behöver inte betyd att man inte duger som valpägare. Det kommer inte räcka till alla och alla kommer inte bli godkända som köpare denna gången.   

1. mar, 2021

EDITH fröken butter!

EDITH LÖPER , hurra hurra , nu en månad senare en jag trodde! Ja ja bättre med en tik som löper med 7,5 månaders mellanrum, en enn som löper var fjärde månad. 

28. feb, 2021

Dagarna går och våren kommer !

Dagarna går och Governessans mage växer ! Om tre veckor kommer det nog vara många små svarta här! Edith har ennu inte börjat löpa😱 men tror det blir denna veckan! Dvs att Ediths valpar kommer levereras i mitten eller slutet av juli! Inte till midsommar som jag hoppades. Ja ja det blir inte som man tror. 
Dagarna går annars till att träna de unga grabbarna i grunder, och motionera tikarna. Edith är glad och busig , Governessan är redan rätt tung så några jätte träningar blir det inte. Tareq har jag kommit i gång med riktigt bra, han kräver att jag är klok i min träning och att jag är modig. Han har en kraft i sig som jag inte kommer klara av att forma om jag dum tränar eller feg tränar. I bland är det riktigt roligt och ibland bara jobbigt och otäckt. När han hamnar i ett jaktmodus som är hinsides alt jag har skådat undrar jag ofta om jag ska fixa att behålla taktpinnen i vårat sammarbete. 

Jag har många valpspekulanter på väntelistan och jobbar endel med att välja ut vem som ska få köpa. Det är svårt! Nu i coronatider är det jo svårt att ta hit människor oxå, men jag börjar väl inse vad jag önskar hos valphemmen. TID TID TID ! Att ha en aktiv hund betyder att den måste få tid, tid till fostran , miljöträning, tid till mental stimulans och tid till att vara lugna tillsammans. Många vill ha en aktiv hund för att de själva är aktiva, men mycket av den aktiviteten kommer inte valpen/ hunden kunna delta i de första två åren eller någon gång senare. Är man villig att offra det liv man har nu, till förmån för den nya familjemedlemen som ska formas och utvecklas? Som nybörjare kan man jo inte veta att det kräver engagemang ,tid och kunskap att forma en framtida Friluftsliv kompis. 
Jag kan säga att jag offrar ingen ting för mina hundars skull, jag behöver inte offra något , för jag sätter hunden först! Hunden är inte en del av mitt aktiva liv, hunden är mitt aktiva liv. Att gå på fest, bio eller gym efter att min hund har varit hemma ensam på dagarna kommer inte i fråga, hundar behöver sällskap ! I en familj fins det jo flera som kan hjälpas åt, det gäller bara att få alla med på tåget. 

 

16. feb, 2021

Hallå vart blir det av löpet?

Teslas mage har börjat synas, hon är galet hungrig, och totalt hormon döv, dvs olydig . Att det är så mycket snö gör att dagarna inte fylls med meningsfull träning och jag är uttråkat! Edith der i mot är sprudlande glad, för glad med tanke på att hon har skurit sig i tassen och borde vara still inte fara runt som en tokstolla. Men något löp syns inte till!!

Så någon leverans av edith valpar innan midsommar blir det inte.Någon gång i mitten av j,uli om hon kan snabba sig och börja löpa! 

Grabbarna grus Tareq och Charlie är det full fart på, och jag behöver verkligen ta tag i grundträningen där. Men båda behöver miljötränas att vistas där barn och folk rör sig och hundar. Allmenlydnad är ett tyvärr ett eftersatt kapittel.

6. feb, 2021

I väntans tider.

Att ha hund är en fantastisk hobby! Man lär sig många saker utöver det som handlar om hundar. Just nu tränar jag på tålamod, vilket jag bara har när vi snackar om inlärning. Att vänta på dräktighetstecken, och löp är värre en att vänta på framsteg... dom kan man jo jobba mot, men Ediths löp lyser med sin frånvaro !! Tesla tycker själva hon är dräcktig men det kan jo lika gärna vara önskedrömmar. Om en vecka vet jag nog trolig om hon är dräcktig.

Edith värkar vänta hon oxå ... på att börja löpa. 
Jag väntar försåvit mäst på att det ska bli barmark, träningsbart och tävlingsstart!