30. aug, 2020

Tareq och Charlie.

Veckorapport. 

En vecka har de små varit här och nu börjar vi bli känt. Så otrolig olika valpar. Den ena är aktivhanterare och den andra passivhanterade. Så Charlie som är aktiv tränar jag direkt en massa doggyzen övningar med och Tareq han behöver bara få tid att tänka så blir det lagom och han är han extremt mottaglig för socialuppskattning. Vi jobbar mest med att få rutiner i vardagen, hur beter man sig vid maten? Hur är man i bil,i koppel i dörröppningar, vart kissar man, osv . I baby skolan , tränar jag på handtarget, sitta i position ett och två, följa vänstra vad framöver baköver och till sidan, det är grunden till fotgående. Självklart tränar vi på namn och inkallningar oxå.

Här hemma är jo huset fullt av hundar och det ges många möjligheter i vardagen att öva sig i att välja bort det som inte är ok. Charlie har betydligt mera rackartyg för sig en Tareq, som bara vill göra rätt♥️.

På promenaden blir det följajohn och inkallning, och lite jagande i rufset . Då ligger fokus på att valparna ska jaga med engagemang och glädje , och hitta för att få bära och visa vad dom har , och att vilja vara nära mig med saker. Avlämningar hör ihop med gripande så det kommer senare när jag i babyskolan klickertränar apporteringskedjan. Vänta, passivitet, och att vara lugn är på tok för svårt nu, det blir bara frustrerande, det kommer senare när mönstren i fotgående och apporteringskedjan är klar. Jag är inte så rädd för att hundarna ska blir heta, bara dom odlar koncentration oxå. När hunden kan och har börjat fatta att det fins ett syfte med att avstå och att den har förståelse för att de saker den lärde i babyskolan de är vägen till jagande kommer hunden gradvis fixa att vara i balans längre och längre stunder.