Men vad hände?

Efter att Grip var klar med sina tre ettor i elit B prov , fick vi lägga på lite kol för att Edith skulle ta sin sista. Vi anmälda juniorgrabbarna 14- och 16 månader till NB kl B prov och Edith till två elit i Sundsvall . lördag började med en tråkig tvåa till Edith ,hon jobbade fint växlade fint mellan styrd och självständig , precis som hon brukar , denna gången falt inte vårt arbete i smak för den som bedömer. Som tur var var hon så himla bra söndag att ettan var solklar! Så nu är det bara praktisk prov för syskonen Edith och Grip , innan ch titteln är i land . Små grabbarna tog var sin super fina etta , och Charlie fick en extra utmärkelse HP. Så man kan tryggt att tränar man  då kommer resultaten! Träning är med andra ord inte överskattat🤪. 

Governessan. 1HP i öppenklass B prov.

Söndag den 29 augusti startade tesla och jag i öppenklass. Hon var riktig elektrisk, men säkringen höll och vi fick en fantastikk dag. Hon markerade bra var lyhörd och fint i hand, och i söket var hon imponerande effektiv. Att önska var ett något mera balanserad fotgående, hon är lite hoppatossa vid benen, inte att hon blir puchig bara fruktansvärd elektrisk.

Nu ventar vi på att få en start till i höst.

First framgångar i Elit B prov.

Edith och Grip har gjort fem starter i elit klass ,nu i augusti. Grip har fått en två ,en nolla och min san TRE ettor, så nu saknas bara godkänd praktiska prov, så har ett av LYRA barna titteln  jaktchampion. Lilla Edit med dom stora krafterna, har inte gjort det så mycket sämmre, två tvåor en trea och nu min sann två ettor på raken. 

I bland är det extra kul att tävla ibland är det motigt.Det gäller att ha tålamod. EN VIKTIG SAK VI HAR LÄRT OSS ÄR ; en apportör måste jobba för sin förare , den måste vara i hand och den måste samtidigt ha en stor jaktlust så den kan att jobba självständigt. Bara jaktlust blir aldrig fina resultat , bara hörsamhet blir aldrig fina resultat. I elit har det varit helt tydligt, hunden måste kunna växla mellan självständigt jobb och att få hjälp av sin förare när uppgifterna ibland kräver det.  

FT resultat

Collin och Paul  har plaserad dig på ett Novice Stake  på Irland. Fint arbete av hund  och förare gav en tredjepladering , och kvalificering till Open 

Dela den här sidan