I bland händer oför utsätta saker

20. maj, 2021

Ivanthes jaktlabbar byter kennelnamn !

Nu har det sig så att Björn vill att jag lämnar kennel Ivanthes.Jag kommer dermed födar upp mina labradorar i ett nytt kennelnamn . Det är klart att det känns trist nu när jag sakta börjar få lite resultat. Han har sin fulla rätt att göra det,så nu får jag efter med mina tre fina labradorkullar börja om i ett annat namn. Ansökan om nytt namn har vi skickat in, så nu väntar vi på  godkännande. Lamnet vi har sökt om har ursprung i Lyra som är mamma till First hundarna.   

Dela den här sidan

VALP-TV

22. mar, 2021

Att kolla på valpar är en förmån som värmer hjärtat. Att kolla på dessa små liv, hur de upptäcker saker, hur de lär sig saker är ett nöje som man inte tröttnar på i första taget.

Att kolla på hur de olika valparna reagerar på sina vardagsproblemen är rätt intressant, några ger upp, några skriker rakt ut, några knatar fram efter bästa förmåga. Nu efter tre dagar har de sina favorit spenar.Tyvärr har många samma spene, så en och annan brottningsmatch blir det.

Denna gången fick jag en riktig mini, hon är hälften så stor som sina bröder, men har ökat sin vikt med 30% sedan frerdag.Så det ser bra ut, men man ska inte ropa hej!

Förövrikt är det mest mörkt och tyst i valprummet. Governessan sköter sitt själva.Hon ligger i lådan växelvis på höger sida och vänstra sida, och alltid är det ett gäng med valpar som diar. Lilla minin får hjälp med att hålla undan sina stora brötiga bröder så hon kan bruka sina krafter till att växa inte till att sloss. 

Ivanthes tredje labradorkull kom 19/3

20. mar, 2021

Governessan och hennes små♥️

Nu min san ska det tränas!

18. mar, 2021

Det gäller att se det positiva i saker! jag hade jo laddat för massor av gula valpar i sommervarmen, men ack nej. Så nu kommer jag lägga ned tid på att damma av Edith, så vi kan tävla och gå på prov. I första hand SSRK s B-prov elitklass. Tareq ska oxå göra debut i år, troligen ett Nowise i SGL s regi och Nbk B-prov. Han är så himmla rolig att träna , men det kräver att jag använder insidan och att jag utmanar mig själva. Efter träningarna med Birgitta och Janne förre året,har jag så mycket mera förståelse för vad som är bra och vad som är mindre bra.

Men jag vet jo oxå att jag tränar mina hundar på ett udda, sätt som fungerar för oss. Aldrig straff för dålig grundteknik, men pondus och diciplin, om aktiviteten blir på tok på stor, dvs "säkringen går" mina hundar får inte lämna klassrummet. Jag har lagt ned massor av tid på att lära mina hundar ett välja bort det dom vill ha för att få det dom vill ha. Dom har fått lära sig att bli passiva ,lugna och trygga när jag blir myndig och ibland förbanna. Detta handlar om att i sociala relationer är det naturligt med aggretions för att öka avstånd och sänka aktivitet. För att inte behöva ta till så hårda oetiska metoder är det viktigt att valpen lär sig detta när den är liten. Jag tränar extremt mycket de första tre månaderna då lär sig valpen att förhålla sig till mig. Grunden till att jag väljer träna så mycket under denna tiden är pga den höga inlärningsförmågan hos valpen. Att kasta bort denna tiden kommer jag aldrig att göra.

Bakslag hör våren till.

15. mar, 2021

I bland blir det inte som man önskar. Edith blev inte parat. I fyra dagar försökte hon efter bästa förmåga, att få hanen att para sig, men han ville inte på riktigt. Jag trodde inte i min vildast fantasi att den hanen jag hade valt, inte skulle göra sitt jobb. Jag hade tyvärr ingen reserv. Så många blir utan valp nu. Tesla är stor och tung, hennes valpar kommer nog denna vecka.