Lyras och Leos valpar 2018

Lyras och Leos valpar 2018

Köpa valp.

Valparna föds upp i hemmiljö, de levereras enligt SKK s regler, och med doldafelförsäkring. Valparna kommer efter arbetande och meriterade föräldrar.

 För att få köpa hund hos mig behöver du kunde erbjuda ett varaktigt kärleksfullt hem till hunden? Dvs fostran, aktivering och sällskap hela hundens liv. Ett pluss är att din hund inte lämnas ensam större delar av dagen och att du har erfarenhet av jakt och prov. 

När du köper valp hos mig, kommer du om du vill, få hjälp med grundträning/fostran det första året. Självklart kommer jag finnas till som stöd efter det första året också, men då brukar de flesta känna sig trygga och klarar sig själva. 

Jag har inget krav på att köparen ska jaga, men vill att du ska aktivera din hund på ett sätt som ger den utlopp för sina fysiska och mentala behov året runt. Att till exempel träna apportering med dummies på långpromenaden flera gånger i vecka året runt, är väl så mycket värd som att jaga några få gånger på hösten och endast tränas sporadiskt resten av året. 

Har du meriter och erfarenhet av jaktprov och/eller  jakt är det självklart en fördel

Valppriset beror på parnings kostnader , från 18-20 tusen 

Vid 1-1,5 års ålder vill jag att du röntgar din hunds höft och armbågsleder. 

PLANER

Nästa kull blir med Edith, hon paras hösten 2021.

Sedan kommer jag låna Esther för en kull vårvintern 2021/2022.

Dela den här sidan