Kontakt

Kari Jonassen 

oxelösund 

karij@live.se

SMS  till 072 52 53 857 , så ringer jag  upp när jag kan . 

https://www.belacqua.se/

Om mig

Kari heter jag och är bosatt i Oxelösund 12 mil söder om Stockholm. Där bor jag med min man Stefan och mina hundar och två katter. Jag har de senaste åren tränat och tävlat med jaktlabradorer. Innan dess tränade jag bruks/lydnadshundar och vallhundar. Jag har tränat hundar i snart femtio år. Jag är utbildad husdjursagronom och lärare. I dag arbetar jag som speciallärare i matematik på högstadiet.

Min målsättning i hundträning, är att göra det obegripliga begtripligt. Jag tränar med tydliga gränser och fokus på dialog och delaktighet. Om du undrar hur jag tränar och vad som är viktigt för mig när jag  jobbar med hundar/ förare läs gärna "ordning och reda runt bena"  Men det finns många vägar till Rom. Men en enkel regel är "hundar gör bara det som lönar sig"  

Jag fick i 2011 en riktig bra jaktlabradortik Jaktlågans Elsanta (Lyra) som jag har haft två kullar på. Hennes 16 valpar är starten på Ivanthes jaktlabrador avel. Innan jaktlabradorerna födde jag upp siameskatter tillsammans med Björn, som grundade Ivanthes. Björn har tidigare fött upp hundar av annan ras. I dag ställer han ut Foxterriers med fina resultat. Han bor i Sangis . 
Jag vill ha mentalt starka hundar med god fysisk funktion och goda retrieveregenskaper. En avelstik får absolut inte vara feg, rädd eller osocial, det är diskvalificerande. Att avla på djur som visar generell rädsla för människar eller miljö, efter en normal tid av socialisering är något jag inte tänker göra.

I dag tränar jag bara jakt och försöker meritera mina tikar på prov och tävling, men viktigast är höstens jagande och vardagsträningen. Att få se sin labrador göra det den är avlad för, är en sådan fin upplevelse som fyller mig med ödmjukhet för hundens förmåga och stolthet för den grundträningen jag ser resultat av. 

 

Dela den här sidan