9. jun, 2021

Vardag och träning

Nu har vi så smått kommit igång med träningen igen. Edith fick dammat av sig på,Retrieverträning .eu Hon var helt ok och mina egna mönster fungerade skapligt. Nu får jag börja med vatten och sök, och ladda för elit B prov. Det känns angeläget att starta henne i elit inna parning i oktober.

Tareq har jag inte fått riktigt koll på, och kämpar i motvind på många träningar.Han är riktig bra, med svår. Jag känner i bland att jag saknar erfarenhet för att göra träningarna lagom svåra,men jag kämpar på. Han ligger mycket högt i drift och är explosiv som få, och blir lätt uppfyld av sin egen jaktlust. 

Tesla som nu är klar för riktig träning efter sina 9 valpar, är olydig ,snabb och har stort sätt flipp flopp i huvudet.Så där blir det grunder och ramar tills hon är samlad igen.

ATT STARTA EGET! 

Efter 30 år av velande har Ella och jag  bestämd att starta ett utbildningsföretag. Vi kommer lägga fokus på familjehunden relation och aktivering. Men även ett kursprogram för valpar/ unga apportörer och deras grundträningen kommer utvecklas. Vi kommer använda klicker och positiva metoder, metoder utan strypkoppel och fysisk bestraffning. Dessa kurser kommer vara tillgängligt för det som vågar träna på ett annorlunda sätt, kurser är först och främst ämnat för den som vill grunda sin hund riktigt innan vanliga gruppträningar, eller för den som har misslyckats på öppenträningar. 

En extra lyx variant av privatlektioner kommer oxå finnas tillgängligt.