28. feb, 2021

Dagarna går och våren kommer !

Dagarna går och Governessans mage växer ! Om tre veckor kommer det nog vara många små svarta här! Edith har ennu inte börjat löpa😱 men tror det blir denna veckan! Dvs att Ediths valpar kommer levereras i mitten eller slutet av juli! Inte till midsommar som jag hoppades. Ja ja det blir inte som man tror. 
Dagarna går annars till att träna de unga grabbarna i grunder, och motionera tikarna. Edith är glad och busig , Governessan är redan rätt tung så några jätte träningar blir det inte. Tareq har jag kommit i gång med riktigt bra, han kräver att jag är klok i min träning och att jag är modig. Han har en kraft i sig som jag inte kommer klara av att forma om jag dum tränar eller feg tränar. I bland är det riktigt roligt och ibland bara jobbigt och otäckt. När han hamnar i ett jaktmodus som är hinsides alt jag har skådat undrar jag ofta om jag ska fixa att behålla taktpinnen i vårat sammarbete. 

Jag har många valpspekulanter på väntelistan och jobbar endel med att välja ut vem som ska få köpa. Det är svårt! Nu i coronatider är det jo svårt att ta hit människor oxå, men jag börjar väl inse vad jag önskar hos valphemmen. TID TID TID ! Att ha en aktiv hund betyder att den måste få tid, tid till fostran , miljöträning, tid till mental stimulans och tid till att vara lugna tillsammans. Många vill ha en aktiv hund för att de själva är aktiva, men mycket av den aktiviteten kommer inte valpen/ hunden kunna delta i de första två åren eller någon gång senare. Är man villig att offra det liv man har nu, till förmån för den nya familjemedlemen som ska formas och utvecklas? Som nybörjare kan man jo inte veta att det kräver engagemang ,tid och kunskap att forma en framtida Friluftsliv kompis. 
Jag kan säga att jag offrar ingen ting för mina hundars skull, jag behöver inte offra något , för jag sätter hunden först! Hunden är inte en del av mitt aktiva liv, hunden är mitt aktiva liv. Att gå på fest, bio eller gym efter att min hund har varit hemma ensam på dagarna kommer inte i fråga, hundar behöver sällskap ! I en familj fins det jo flera som kan hjälpas åt, det gäller bara att få alla med på tåget.